Konkurs z okazji otwarcia sklepu Neonet? Do wygrania tysiąc złotych w kartach podarunkowych
19 sierpnia zamknięty został stacjonarny sklep Neonet w galerii handlowej Sky Tower we Wrocławiu. Zamknięty tylko na chwilę, bo już 29 sierpnia, na parterze tej samej galerii, zostanie otwarty nowy sklep Neonet. Dlaczego tak?
2019-08-27, 13:00

- Stawiamy na sklepy zlokalizowane w centrum życia mieszkańców – mówi Martyna Uruska, dyrektor działu rozwoju modelu sklepu w Neonet. – Sklep w Sky Tower cieszy się dużą popularnością, więc zależy nam, aby zakupy w nim przebiegały sprawnie i były dla klientów po prostu przyjemne – dodaje Uruska.

Atutem tej lokalizacji jest bliskość parkingu i przystanków komunikacji miejskiej. Pozwala to ograniczyć czas potrzebny na zrobienie zakupów do minimum. Z kolei dla tych, którzy pragną szybko odebrać zamówienie internetowe Neonet przygotował specjalne stanowisko kasowe.

W sklepie Neonet w galerii Sky Tower klienci będą mieli dostęp do ponad 520 metrów kwadratowych wypełnionych najwyższej  jakości sprzętem elektronicznym. Na miejscu będzie można wygodnie obejrzeć dostępne w ofercie telewizory, sprzęt AGD, laptopy,  smartfony i smartwatche światowych marek takich jak Samsung, Bosch, LG czy Apple. Aranżacja sklepu będzie utrzymana w nowoczesnej i minimalistycznej estetyce.

- Nowy sklep Neonet usytuowany na parterze centrum handlowego Sky Tower bez wątpienia będzie naszą wizytówką – tłumaczy Martyna Uruska.

Co oznacza to dla Wrocławian? Przede wszystkim atrakcyjne promocje, z których słyną sklepy tej sieci zarówno w trakcie otwarcia, jak i na długo po nim. Neonet na parterze Sky Tower to także łatwy dostęp do komunikacji miejskiej i parkingu. Nowe otwarcie to także konkurs dla klientów przeprowadzony na łamach serwisu gazetawrocławska.pl  oraz kupony rabatowe dla pierwszych 75 klientów w dniu ponownego otwarcia sklepu.

Przepis na wygraną?

Jest dość prosty – wystarczy w sposób kreatywny odpowiedzieć  na pytanie „O jakim sprzęcie z segmentu RTV/AGD/IT/GSM marzysz i dlaczego właśnie o tym?”. Chyba każdy z nas ma jakieś marzenia związane z nowoczesnymi sprzętami – więc z zadaniem nie powinno być problemu. Odpowiedź na pytanie konkursowe należy wysyłać na adres: konkurs@neonet.pl.

Szczegóły dostępne w regulaminie: http://bit.ly/Konkurs_WymarzonySprzetOdNEONET

Czego możemy się spodziewać w związku z otwarciem Neonet w Sky Tower?

Dla finalistów konkursu przeprowadzanego na portalu gazetawrocławska.pl przygotowano nagrody w postaci kart podarunkowych do Neonet o łącznej wartości 1000 złotych, natomiast od 29.08.2019, czyli od dnia otwarcia sklepu na klientów czekają bony na zakupy o wartości nawet 100 zł oraz atrakcyjne promocje na większość produktów z szerokiej oferty sklepu.

- Serdecznie zapraszamy do odwiedzenia naszego sklepu. Jesteśmy przekonani, że ulepszony format zachwyci wszystkich naszych klientów. Optymalny rozmiar sklepów, który nie generuje zbędnych kosztów, szeroka oferta najlepszych produktów i usług oraz fachowe doradztwo to najważniejsze elementy naszej polityki rozwojowej - dodaje Martyna Uruska.

Czemu chcą uczcić ponowne otwarcie sklepu?

Neonet ma w zwyczaju świętować każdy sukces, zwłaszcza taki, który związany jest z Wrocławiem. Przedsiębiorstwo powstawało, właśnie w tym mieście, na początku lat dziewięćdziesiątych. Niedługo potem stało się czołowym dystrybutorem nowoczesnych technologii, posiadającym prawie trzysta salonów w całej Polsce, z czego aż cztery w samym Wrocławiu. Planując lokalizację swoich sklepów, Neonet dba o to żeby przy każdym znalazł się wygodny parking.

Neonet oferuje każdemu klientowi jak najlepszej jakości elektronikę w najkorzystniejszych cenach. W większości sklepy firmy znajdują się w miejscowościach do 200 tysięcy mieszkańców. Spółka stale inwestuje. W co? W rozwój swój oraz społeczności lokalnych między innymi zatrudniając mieszkańców jako pracowników. W tej chwili firma zatrudnia blisko dwa i pół tysiąca osób i otwiera kolejne sklepy.

- Skuteczne zarządzanie i nietypowy model biznesowy sprawiają, że w przeciwieństwie do konkurencji możemy mieć więcej sklepów bliżej naszych klientów - tłumaczy Anna Walicka, dyrektor działu marketingu Neonet. - Dzięki temu Polacy  nawet z małych miejscowości nie muszą pokonywać kilkudziesięciu kilometrów, aby kupić sprzęt elektroniczny wysokiej jakości, skorzystać z elastycznych rat czy profesjonalnego serwisu, bo te dzięki nam są blisko domu. Uzupełnienie oferty, o szczegółowo sprofilowane sprzęty Klienci znajdą w naszym sklepie internetowym pod adresem neonet.pl - dodaje.

Jesteśmy z Wrocławia

A dlaczego firma przygotowała takie atrakcje na otwarcie swojego sklepu akurat w tym mieście? Wrocław, jako kolebka Neonet, ma dla przedsiębiorstwa szczególne znaczenie. To tutaj firma powstała, to tu zaczęła swoją drogę ku sukcesowi. We Wrocławiu znajdują się także centrala firmy i jej największe centrum  logistyczne, z którego marka jest w stanie dostarczyć towar do domu klienta w ciągu czterech godzin od złożenia zamówienia.

Daiana Esenwa-Lendzion
Menadżer Działu PR & CSR