Kuchnia Kibica z NEONET – wyjątkowy warsztat kulinarny
„Kuchnia Kibica” to kolejne już wydarzenie zorganizowane przez markę Electrolux przy współpracy partnera – firmy NEONET. W piątek 11 czerwca, przed rozpoczęciem EURO 2020, odbędzie się specjalny live streaming, który poprowadzi doświadczony szef kuchni, Michał Godyń, na co dzień gotujący dla Ambasadora Szwecji. Podczas warsztatu pokażemy pomysłowe i proste przekąski idealne podczas wspólnego oglądania meczów. Start wydarzenia zaplanowany jest na 17:00, a wspólne gotowanie potrwa około godziny.
2021-06-10, 10:50

>>> Dołącz do warsztatu kulinarnego „Kuchnia Kibica”, 11 czerwca 17:00 <<< 

Po warsztacie kulinarnym z okazji Dnia Matki, pora na kolejne wydarzenie z cyklu wspólnego gotowania, organizowanego przez Electrolux Polska i NEONET. Tym razem motywem przewodnim spotkania jest „Kuchnia Kibica”, która doskonale wpasowuje się w klimat piłkarskich emocji związany ze zbliżającymi się Mistrzostwami Europy. Jak odpowiednio przygotować się do oglądania meczów? Dołączcie do wydarzenia już jutro o 17:00 i przyrządźcie własne przekąski kibica. Transmisja wydarzenia będzie dostępna na stronie neonet.pl. 

Jakie przekąski na mecz? Przygotuj je z doświadczonym szefem kuchni 

Warsztat kulinarny „Kuchnia Kibica” poprowadzi szef kuchni w rezydencji Ambasadora Szwecji w Polsce, Michał Godyń, który swoje doświadczenie zdobywał m.in. we Francji, w Anglii i USA. Michał na swoim koncie ma również wiele zagranicznych kursów kulinarnych z takimi mistrzami jak Klas Lindberg (szef kuchni roku 2012 w Szwecji) czy Mattias Ljungberg (złoty medalista olimpiady kulinarnej z 2004 i 2012 roku). Michał reprezentuje trend gotowania „zero waste” - styluktórego uczył się pod okiem Paula Svenssonem, cenionego szwedzkiego szefa kuchni.  

Michał na co dzień jest pasjonatem kuchni skandynawskiej i lubi dzielić się swoją wiedzą podczas wspólnego gotowania. Został zaproszony przez markę Electrolux, aby zaprezentować klientom NEONET, jak łatwo przyrządzić smaczne i zdrowe potrawy przy użyciu piekarnika parowego. 

- Na dniach czeka nas sporo piłkarskich emocji. Dlatego podczas najbliższego warsztatu kulinarnego „Kuchnia Kibica”, szef kuchni w rezydencji Ambasadora Szwecji pokaże nam, jak przygotować przystawki, które umilą wspólne oglądanie meczy z najbliższymi. Te proste i zdrowe przekąski są dobrą alternatywą dla chipsów. Będzie pysznie, a każdy z pewnością znajdzie dla siebie coś dobrego – komentuje   Agnieszka Kalbarczyk, Trade Marketing Operations Specialist w Electrolux Polska. 

Menu wieczoru: zapiekanka z łososia, wrapy z kurczakiem i wegetariańskie ziemniaczki 

Do wspólnego gotowania z Michałem potrzebne będą Wam:  

Laxpudding”  zapiekanka z łososia: 

Około 250 g fileta bez skóry surowego łososia 

Około 250 g ugotowanych ziemniaków bez skórki  

1 biała cebula  

5 gałązek świeżego koperku 

5 gałązek szczypiorku 

3 jajka świeże 

100 ml mleka  

100 ml śmietanki 30% 

Sól i pieprz 

1 świeża cytryna 

Mini wrap z delikatną piersią z kurczaka gotowany na parze z ziołowym naleśnikiem, mango, awokado, chili i kremowym serkiem: 

100 g. mąki pszennej 

2 jajka 

100 ml mleka 

50 ml wody 

Szczypta soli i cukru 

3 łyżki masła rozpuszczonego 

kilka gałązek świeżego koperku, szczypiorku, bazylii 

2 łyżki oleju rzepakowego 

Pierś z kurczaka kukurydzianego lub ekologicznego bez antybiotyków 

2 szczypty kminu rzymskiego 

1 świeże avocado dojrzałe 

1 świeże mango dojrzałe małe 

50 g mix sałat umyte wysuszone 

1 papryka czerwona świeża  

1 zielony ogórek świeży  

1 mała papryczka chili 

50g serka śmietankowego do smarowania kanapek 

Vege przekąska, czyli ziemniaczki z kwaśną śmietaną, czarną soczewicą i marynowaną czerwoną cebulą: 

8 szt. ziemniaków młodych, umyte ze skórką  

Sól i pieprz 

80g czarna soczewica lub czerwona  

1 szt. czerwonej cebuli średniej wielkości 

100 g cukru 

50 ml octu 10% spirytusowego 

50 ml kwaśnej śmietany 12% 

2 łyżki Oliwy z oliwek 

Świeże zioła do dekoracji  

Dodatkowo podczas wydarzenia organizatorzy przewidzieli kilka małych niespodzianek dla klientów NEONET. Zdrowe przekąski można zapakować w ekologiczne woskowijki, czyli specjalne bawełniane szmatki, nasączonych woskiem pszczelim. Jak je zdobyć? Bądźcie na wspólnym gotowaniu z marką Electrolux już 11 czerwca, do zdobycia przez uczestników live’a przewidzianych jest 100 sztuk woskowijek. Jest to jedno z działań Electrolux Polska i NEONET, promujące technologię Call ME Live (CML). 

A to nie wszystko, ponieważ podczas „Kuchni Kibica” pojawi się również konkurs dla wszystkich zainteresowanych gotowaniem. Nagrodami w konkursie będą specjalne boxy z książką „Dobrana Para”. Brzmi ciekawie? Zapraszamy Was już jutro. Zapowiedź wydarzenia jest dostępna w formie multimedialnych plansz we wszystkich sklepach detalicznych NEONET oraz pojawi się w kanałach social media. 

KONTAKT / AUTOR
Weronika Baka
Specjalistka ds. PR
NEONET S.A.
POBIERZ JAKO WORD
Pobierz .docx
Biuro prasowe dostarcza WhitePress
Copyright © 2015.  Dla dziennikarzy