Twisto – płatności odroczone dostępne w sieci NEONET
Klienci neonet.pl i neo24.pl mogą już korzystać z odroczonych płatności Twisto PayU Płacę Później. To odpowiedź marki na oczekiwania klientów, którzy wolą obejrzeć produkt przed zakupem. Dzięki Twisto klienci sieci NEONET mogą odroczyć płatność za zakupy nawet za 1500 zł o 30 lub 45 dni, czy też rozłożyć ją na raty.
2021-09-08, 15:03

Twisto – kup teraz, zapłać później w neonet.pl

Polacy lubią wiedzieć, za co płacą. Potwierdza to raport Gemius „E-commerce w Polsce 2020”[1], który wykazał, że aż 43% badanych wstrzymuje się z zakupem, jeśli nie miało wcześniej fizycznego kontaktu z produktem. Odpowiedź na potrzeby konsumentów stanowi rozwiązanie typu „Buy Now, Pay Later”, oferowane m.in. przez Twisto – jeden z najszybciej rosnących fintechów i lidera płatności odroczonych w Centralnej Europie, funkcjonującego w Polsce od 2018 r. Teraz z odroczonych płatności Twisto mogą korzystać również klienci sklepów online neonet.pl i neo24.pl.

- Rynek finansowy jest perspektywiczny i rozwija się intensywnie. Płatności odroczone zdobywają coraz więcej zwolenników, ponieważ pozwalają na sfinansowanie zakupów dla klientów, którzy w danym momencie nie mogą pozwolić sobie na konkretny wydatek. W NEONET zdecydowaliśmy się wdrożyć Twisto, które współpracuje z PayU, co pozwoliło szybko zintegrować je z naszym systemem. Dostrzegamy w tym rozwiązaniu spory potencjał, który przekłada się na zainteresowanie klientów płatnościami odroczonymi oraz finalnie na zauważalny wzrost liczby transakcji – podkreśla Kamil Kutycki, Dyrektor Pionu Usług Finansowych w NEONET.

Twisto oferuje kupującym płatności odroczone w sklepach internetowych, rozłożenie należności na raty i płatności w sklepach stacjonarnych wirtualną lub fizyczną kartą Twisto.

Zamów produkty z NEONET, zapłać do 30 lub 45 dni później

Od teraz każdy kupujący na platformie neonet.pl i neo24.pl może wygodnie zapłacić za zamówiony produkt do 30 dni bez żadnych dodatkowych kosztów lub w przypadku osób, które zarejestrowały się w aplikacji Twisto – do 45 dni (do 15. dnia następnego miesiąca). To rozwiązanie pozwala klientom także na rozłożenie całej kwoty na raty. Dzięki temu mogą oni zapoznać się z zamówionymi produktami jeszcze przed uiszczeniem za nie zapłaty, tym samym przenosząc do świata e-commerce doświadczenia znane im ze sklepów stacjonarnych i uelastyczniając ich ścieżkę zakupową. Twisto to również dobre rozwiązanie dla osób, którym zależy na  kontroli wydatków. Dzięki niemu mają możliwość dostosowania terminu i formy zapłaty za zamówione produkty.

- Cieszy nas, że NEONET zdecydował się wybrać Twisto jako dostawcę płatności odroczonych do swoich sklepów internetowych neonet.pl i neo24.pl. Ta współpraca pozwoli nam na wzmocnienie naszej pozycji w segmencie elektro, a także zapewni nowe możliwości klientom sieci. Twisto gwarantuje kupującym doskonały user experience, a sieci sprzedaży: obsługę sklepu oraz wspólne działania marketingowe. Dajemy kupującemu 30 dni na zapłatę, jednocześnie przekazując należność do sklepu już w następnym dniu - komentuje Adam Miziołek, country manager Twisto.

Proces korzystania z odroczonych płatności w sklepie NEONET jest intuicyjny i prosty. Na etapie podsumowania koszyka, po wybraniu Twisto jako metody płatności, system zweryfikuje po adresie e-mail, czy kupujący posiada już konto w aplikacji – jeśli tak, wówczas wydatek zostanie automatycznie przypisany do użytkownika, a zamawiający będzie poproszony o podanie PINu. W przypadku niezarejestrowanych klientów, system przekieruje ich na stronę PayU, gdzie dokonają płatności jednym przyciskiem. Użytkownik posiadający konto Twisto może również dokonać płatności w NEONET za pośrednictwem karty Twisto wydanej przez Mastercard.

Z korzyścią dla klienta i biznesu

Jak to działa? Twisto sprawdza wiarygodność kredytową kupującego i potwierdza zakup w ułamkach sekundy, a klient otrzymuje wszystkie niezbędne informacje na adres email. System przypomina również o zbliżającym się terminie spłaty. W sklepie NEONET tą formą płatności będą objęte zakupy na łączną kwotę od 50 zł, do maksymalnie 1500 zł wraz z kosztem dostawy.

- Z naszych badań wynika, że 96 proc. merchantów, którzy wdrożyli płatności odroczone odnotowało pozytywne efekty dla swojego biznesu, przede wszystkim w postaci: wzrostu średniej wartości koszyka, wzrostu konwersji, nowych klientów i większej częstotliwości zakupów. Jesteśmy przekonani, że będzie tak również w przypadku neonet.pl - mówi Adam Miziołek, country manager Twisto.

Osoby zarejestrowane na platformie mają też możliwość m.in. opłacenia rachunków punktami Twisto, otrzymania cashbacku, rozłożenia zakupów na raty (produkty o wartości co najmniej 200 zł), czy podzielenia płatności dokonanej w sklepie internetowym z innymi osobami – tzw. Twisto Split.

Sprawdź płatności odroczone Twisto w NEONET.

[1] https://www.gemius.pl/wszystkie-artykuly-aktualnosci/e-commerce-w-polsce-2020.html

Weronika Baka
Specjalistka ds. PR