Oświadczenie NEONET w sprawie sklepu internetowego Neo-net.net
NEONET zaleca kupującym ostrożność oraz zapowiada podjęcie kroków prawnych w sprawie sklepu neo-net.net.
2018-02-26, 15:51

Pełna treść oświadczenia:

"W nawiązaniu do informacji dotyczących działalności sklepu internetowego Neo-net.net pragniemy poinformować, że poza łudząco podobną nazwą, nie ma on nic wspólnego z od lat legalnie działającymi markami NEONET oraz NEO24.pl.

Z informacji podanych przez portal Bezprawnik.pl wynika, że serwis Neo-net.net powstał prawdopodobnie w celu wyłudzania pieniędzy od nieuważnych klientów. Nie ponosimy odpowiedzialności za działania podjęte przez ten podmiot, jednak zdecydowanie zalecamy zachowanie standardów bezpieczeństwa związanych z zakupami w sieci. Prosimy pamiętać, aby korzystać wyłącznie z oferty zaufanych sklepów internetowych, cieszących się wieloletnim doświadczeniem i dobrą opinią tysięcy klientów.

Jednocześnie informujemy, że podjęliśmy już stosowne działania prawne, mające na celu powstrzymanie podmiotu wykorzystującego nazwę sklepów Neonet i Neo24.pl w celu wprowadzenia klientów w błąd. Liczymy na szybką reakcję odpowiednich organów, które w przypadku stwierdzenia naruszeń spowodują, że strona Neo-net.net zaprzestanie nieuczciwej działalności."

Jędrzej Jendrośka
NEONET