Kuchnia Kibica z NEONET – wyjątkowy warsztat kulinarny
„Kuchnia Kibica” to kolejne już wydarzenie zorganizowane przez markę Electrolux przy współpracy partnera – firmy NEONET. W piątek 11 czerwca, przed rozpoczęciem EURO 2020, odbędzie się specjalny live streaming, który poprowadzi doświadczony szef kuchni, Michał Godyń, na co dzień gotujący dla Ambasadora Szwecji. Podczas warsztatu pokażemy pomysłowe i proste przekąski idealne podczas wspólnego oglądania meczów. Start wydarzenia zaplanowany jest na 17:00, a wspólne gotowanie potrwa około godziny.
2021-06-10, 10:50

>>> Dołącz do warsztatu kulinarnego „Kuchnia Kibica”, 11 czerwca 17:00 <<< 

Po warsztacie kulinarnym z okazji Dnia Matki, pora na kolejne wydarzenie z cyklu wspólnego gotowania, organizowanego przez Electrolux Polska i NEONET. Tym razem motywem przewodnim spotkania jest „Kuchnia Kibica”, która doskonale wpasowuje się w klimat piłkarskich emocji związany ze zbliżającymi się Mistrzostwami Europy. Jak odpowiednio przygotować się do oglądania meczów? Dołączcie do wydarzenia już jutro o 17:00 i przyrządźcie własne przekąski kibica. Transmisja wydarzenia będzie dostępna na stronie neonet.pl. 

Jakie przekąski na mecz? Przygotuj je z doświadczonym szefem kuchni 

Warsztat kulinarny „Kuchnia Kibica” poprowadzi szef kuchni w rezydencji Ambasadora Szwecji w Polsce, Michał Godyń, który swoje doświadczenie zdobywał m.in. we Francji, w Anglii i USA. Michał na swoim koncie ma również wiele zagranicznych kursów kulinarnych z takimi mistrzami jak Klas Lindberg (szef kuchni roku 2012 w Szwecji) czy Mattias Ljungberg (złoty medalista olimpiady kulinarnej z 2004 i 2012 roku). Michał reprezentuje trend gotowania „zero waste” - styluktórego uczył się pod okiem Paula Svenssonem, cenionego szwedzkiego szefa kuchni.  

Michał na co dzień jest pasjonatem kuchni skandynawskiej i lubi dzielić się swoją wiedzą podczas wspólnego gotowania. Został zaproszony przez markę Electrolux, aby zaprezentować klientom NEONET, jak łatwo przyrządzić smaczne i zdrowe potrawy przy użyciu piekarnika parowego. 

- Na dniach czeka nas sporo piłkarskich emocji. Dlatego podczas najbliższego warsztatu kulinarnego „Kuchnia Kibica”, szef kuchni w rezydencji Ambasadora Szwecji pokaże nam, jak przygotować przystawki, które umilą wspólne oglądanie meczy z najbliższymi. Te proste i zdrowe przekąski są dobrą alternatywą dla chipsów. Będzie pysznie, a każdy z pewnością znajdzie dla siebie coś dobrego – komentuje   Agnieszka Kalbarczyk, Trade Marketing Operations Specialist w Electrolux Polska. 

Menu wieczoru: zapiekanka z łososia, wrapy z kurczakiem i wegetariańskie ziemniaczki 

Do wspólnego gotowania z Michałem potrzebne będą Wam:  

Laxpudding”  zapiekanka z łososia: 

Około 250 g fileta bez skóry surowego łososia 

Około 250 g ugotowanych ziemniaków bez skórki  

1 biała cebula  

5 gałązek świeżego koperku 

5 gałązek szczypiorku 

3 jajka świeże 

100 ml mleka  

100 ml śmietanki 30% 

Sól i pieprz 

1 świeża cytryna 

Mini wrap z delikatną piersią z kurczaka gotowany na parze z ziołowym naleśnikiem, mango, awokado, chili i kremowym serkiem: 

100 g. mąki pszennej 

2 jajka 

100 ml mleka 

50 ml wody 

Szczypta soli i cukru 

3 łyżki masła rozpuszczonego 

kilka gałązek świeżego koperku, szczypiorku, bazylii 

2 łyżki oleju rzepakowego 

Pierś z kurczaka kukurydzianego lub ekologicznego bez antybiotyków 

2 szczypty kminu rzymskiego 

1 świeże avocado dojrzałe 

1 świeże mango dojrzałe małe 

50 g mix sałat umyte wysuszone 

1 papryka czerwona świeża  

1 zielony ogórek świeży  

1 mała papryczka chili 

50g serka śmietankowego do smarowania kanapek 

Vege przekąska, czyli ziemniaczki z kwaśną śmietaną, czarną soczewicą i marynowaną czerwoną cebulą: 

8 szt. ziemniaków młodych, umyte ze skórką  

Sól i pieprz 

80g czarna soczewica lub czerwona  

1 szt. czerwonej cebuli średniej wielkości 

100 g cukru 

50 ml octu 10% spirytusowego 

50 ml kwaśnej śmietany 12% 

2 łyżki Oliwy z oliwek 

Świeże zioła do dekoracji  

Dodatkowo podczas wydarzenia organizatorzy przewidzieli kilka małych niespodzianek dla klientów NEONET. Zdrowe przekąski można zapakować w ekologiczne woskowijki, czyli specjalne bawełniane szmatki, nasączonych woskiem pszczelim. Jak je zdobyć? Bądźcie na wspólnym gotowaniu z marką Electrolux już 11 czerwca, do zdobycia przez uczestników live’a przewidzianych jest 100 sztuk woskowijek. Jest to jedno z działań Electrolux Polska i NEONET, promujące technologię Call ME Live (CML). 

A to nie wszystko, ponieważ podczas „Kuchni Kibica” pojawi się również konkurs dla wszystkich zainteresowanych gotowaniem. Nagrodami w konkursie będą specjalne boxy z książką „Dobrana Para”. Brzmi ciekawie? Zapraszamy Was już jutro. Zapowiedź wydarzenia jest dostępna w formie multimedialnych plansz we wszystkich sklepach detalicznych NEONET oraz pojawi się w kanałach social media. 

KONTAKT / AUTOR
Weronika Baka
Specjalistka ds. PR
NEONET S.A.
POBIERZ JAKO WORD
Pobierz .docx
Biuro prasowe dostarcza WhitePress
Copyright © 2015-2024.  Dla dziennikarzy
Strona, którą przeglądasz jest dedykowaną podstroną serwisu biuroprasowe.pl, administrowaną w zakresie umieszczanych na niej treści przez danego użytkownika usługi Wirtualnego biura prasowego, oferowanej przez WhitePress sp. z o.o. z siedzibą w Bielsku–Białej.

WhitePress sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz odesłania do innych stron internetowych zamieszczone na podstronach serwisu przez użytkowników Wirtualnego biura prasowego lub zaciągane bezpośrednio z innych serwisów, zgodnie z wybranymi przez tych użytkowników ustawieniami.

W przypadku naruszenia przez takie treści przepisów prawa, dóbr osobistych osób trzecich lub innych powszechnie uznanych norm, podmiotem wyłącznie odpowiedzialnym za naruszenie jest dany użytkownik usługi, który zamieścił przedmiotową treść na dedykowanej podstronie serwisu.