NEONET: sierpniowe otwarcia w centrach handlowych
Lato w pełni, ale NEONET nie zwalnia tempa. 18 sierpnia otwiera sklepy w Radomsku i Mławie, a do końca wakacji zapowiada jeszcze dwa inne otwarcia.
2016-08-16, 10:55

Wakacje to idealny czas na zmianę lokalizacji, poprawę ekspozycji i doposażenie sklepów. W niektórych miastach spółka NEONET postanowiła przenieść salony z obecnych lokalizacji w miejsca znacznie bardziej aktywne sprzedażowo.

- 18 sierpnia otwieramy nasze sklepy w Radomsku i Mławie w dużych centrach handlowych. Dzięki temu zyskają wyższy standard oraz większą powierzchnię z nowoczesną ekspozycją. Do końca wakacji planujemy jeszcze dwa inne otwarcia, a tuż po wakacjach otworzymy kolejne sklepy. Część sklepów wyremontujemy i doposażymy, dostosowując ekspozycję do oczekiwań klientów – mówi Bartosz Piotrowski, dyrektor Działu Ekspansji w NEONET.

Planując kolejne otwarcia, spółka stawia nie tylko na atrakcyjność lokalizacji, ale też na komfort zakupów przyszłych klientów.

W Radomsku NEONET porzucił niewygodne wnętrze na rzecz galerii handlowej. Zyskał w ten sposób znakomity dojazd z każdej strony miasta. Dodatkowo ogromny parking oraz obecność sklepów z innych branż (m.in. Intermarché i Bricomarché) sprawią, że przyjeżdżający do salonu klienci będą mogli przy okazji zrobić inne zakupy. Atutem nowej lokalizacji w Galerii Radomsko jest również to, że sklep mieści się obok dworca PKP i PKS, dzięki czemu staje się znacznie lepiej dostępny także dla mieszkańców innych miejscowości.

W Mławie z kolei NEONET jest jednym z najdłużej działających sklepów AGD, RTV, IT. Po wielu latach obecności w ścisłym centrum miasta, teraz zmienia siedzibę na nowoczesny lokal handlowy. Będzie się znajdował w nowym obiekcie przy ulicy Piłsudskiego, gdzie obok popularnego marketu Kaufland zyska sąsiedztwo takich sklepów jak: KIK, Rossmann, Martes Sport, CCC czy Empik. Zaletą nowej lokalizacji jest dużo większa powierzchnia handlowa, nowoczesna ekspozycja i przestronny, darmowy parking pod samym sklepem.

Z okazji otwarcia w nowych salonach NEONET przygotował liczne atrakcje i niespodzianki, m.in.: konkursy kreatywne z cennymi nagrodami, bony zakupowe dla pierwszych klientów, pokazy kulinarne, obniżki cen na cały asortyment oraz możliwość dokonania zakupów z wykorzystaniem rat 0% bez dodatkowych kosztów. Zakupy sprzętów wielkogabarytowych o wartości powyżej 1000 zł będą w tym dniu dowożone do klientów za symboliczną złotówkę. Jeśli zdarzy się, że poszukiwanego produktu nie będzie na miejscu, można go od razu zamówić przez Internet na www.neonet.pl. Zakupioną w ten sposób rzecz można potem bezpłatnie odebrać w salonie.

Łącząc sprzedaż w sklepach stacjonarnych ze sprzedażą internetową, marka NEONET zapewnia swoim klientom wybór spośród blisko 17 000 produktów. A dokonując kilkudziesięciu inwestycji rocznie – udowadnia, że jest jedną z najbardziej rozwojowych firm z branży AGD, RTV, IT, akcesoria i multimedia.